Nis

Okul-Yazar buluşmaları kapsamında Öğretmen yazarlardan Berkan KAYA'yı okulumuzda misafir ettik.

Nis

Kızılay İstanbul Ailesi Filistine Yelken açıyor adıyla yürütülen ve İstanbul'dan Gazze'ye gidecek olan yardım gemisinebüyük katkı sağlayan Hulusi Özkul İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak topladığımız yardımları asıl sahiplerine vermek üzere Kızılay'a teslim ettik.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümünde okulumuzda İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere  güzel okuma yarışmasını gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tekbrik ediyoruz. Kaybedeni olmayan bu yarışma'nın

1. Yusuf Musab KARACA

2. M.UBeydullah ERYİĞİT

3. Yılmaz Efe IŞIK

oldu.

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Çocuğunuz hem hafızlık yapsın hem de örgün eğitimine devam etsin istiyorsanız bu proje tam size göre!

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Pendik İlçe Müftülüğü ile yapmış olduğu "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" protokolü çerçevesinde ilkokul 4. sınıfı bitiren öğrencilerimizin örgün eğitim dışına çıkmadan, yaş düzeylerine ve dönemlerinin ihtiyaçlarına uygun, okulla barışık bir şekilde hafızlık yapmalarını sağlamak amacıyla;

Öğrencilerimiz Hulusi Özkul İmam Hatip Ortaokulunda LGS odaklı akademik ve koro sistemli hafızlık eğitimi göreceklerdir.

Sınırlı kontenjanın bulunduğu okulumuza öğrenciler sınav ile seçilecektir. Sınav soruları 4. sınıf programında yer alan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin konularından oluşacaktır.

5. Sınıf Kabul Sınav Kılavuzu: meb_iys_dosyalar/34/16/767927/dosyalar/2024_03/14115152_sinavkilavuzu.pdf

Sınav Tarihi: 26 Mayıs Pazar Saat            : 10:00 Sınav Yeri   : Hulusi Özkul İmam Hatip Ortaokulu (Kurtköy Ersoy Hastanesi Karşısı)

️Son Başvuru Tarihi: 25 Mayıs 2024
Başvuru Linki: https://forms.gle/baYg2ejQpMCdtc276
Ayrıntılı bilgi için:
️Hulusi Özkul İmam Hatip Ortaokulu   0216 378 30 70

Şbt

Miraç Kandili ve Deprem şehitlerini anma programımızı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Molla Gürani Camiinde düzenlediğimiz programda öğrencilerimiz hatimler okurken musiki grubumuz da çeşitlik ilahileri seslendirdiler.

Ock

Tatilin ilk haftasını okullarında geçiren öğrencilerimize ve proje ortağımız Kur'an kursu kadromuza hafızlık ikmal sistemlerinden biri olan koro cumhur sistemi ile hafızlığın nasıl yapılacağıyla ilgili seminer veriliyor. Öğrencilerimizin çok kısa sürede hafızlıklarını tamamlamalarını umduğumuz bu yolculukta öğrencilerimize ve hocalarımıza rehberlik yapmak üzere Sakarya Akyazı ilçe müftülüğünden Mustafa Sabri AKMANŞEN eşlik ediyor.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlediği İmam Hatipler arası 'Genç Bilaller Ezan Okuma' yarışması geçen yıl doluğu gibi bu yılda okulumuz koordinatörlüğünde gerçekleşti. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi ve onları hazırlayan öğretmenlerini tebrik ederiz.

Kas

Mikail OKUMUŞ hocamız ile Öğrenci Yazar Buluşmaları'na bir yenisini daha ekledik.

Haz

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzda 5. sınıfa kayıt olacak 40 öğrenciyi belirleyeceğimiz kabul sınavımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık. Yoğun katılımın olduğu kabul sınavımızda öğrencilerimiz sınavdayken velilerine de ikramlarda bulunduk.

Şbt

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hemde paylaşma bilinci oluşturmak adına gönüllü öğrencilerimiz 3 kitap getirerek kampanya'ya destek oluyor. Askında kitap uygulaması

Şbt

2023 LGS sürecinde olan 8. sınıf öğrencilerimizin deneme sınavları devam ediyor. Her Hafta gerçekleştirdiğimiz denemelerde Öğrencilerimizin durumlarını Lgs komisyonumuzda öğretmenlerimizce değerlendirerek gerekli geri dönüşleri öğrencilerimize yapmaktayız.

Şbt

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Proje okulumuzda öğrencilerimizin hafızlık ve akademik anlamlada motivasyonlarını Kur'an Kursu ve okul derslerine olan dikkatlerini arttırmaya yönelik Öğretmenlerimizle bir araya gelerek istişarede bulunuldu.

Şbt

Müdür Yardımcılarımızdan Muaz Eryiğit, Öğrencilerimize İmam Hatiplerin Vizyonu Misyonu ve Tarihi ile ilgili bilgi verdi. İmam Hatip'te okumanın .Şuur ve bilincini kavratma amacıyla yapılan sunuda dünden bugüne İmam Hatip okulları anlatıldı. Bu vesileyle İmam Hatip okullarında emeği geçen ve hakkın rahmetine kavuşan tüm eğitimcilere Allah'tan rahmet dileriz.

Şbt

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ahmed ÖKSÜZ rehberliğinde öğrencilerimiz 'Hürmet' konulu pano hazırladılar. Alimlere, Bilginlere, Büyüklere saygının önemini vurgulanarak Hürmet kavramının  toplumumuzda unutulmamasını gençlere aktarılmasını sağlamayı amaçlıyoruz