İSTANBUL / PENDİK - Hulusi Özkul İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS

May

7. sınıf öğrencilerimizi Hedef LGS maratonuna hazırlıyoruz. Yaz kampı için hazırlamış olduğumuz programla öğrencilerimizi 1 adım daha öne taşıyacağız. 6 hafta devam edecek olan kampta öğrencilerimiz hem öğrenecek hem de eğlenecekler. 108 saat kurs + 108 saat etüt saatiyle akademik olarak desteklenirken çeşitli etkinlik ve turnuvalarla da eğlenecekler.

May

Öğrencilerimizi psikolojik olarak desteklemek ve yüklerini bir nebze olsun hafifletmek için Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları konulu seminer düzenledik. Psikolojik danışman Fatmanur Bedel hocamızın yönettiği seminer sınav kaygısı yaşayan öğrencilerimiz için bir nefes oldu.

May

Psikolojik Danışman Öğretmenimiz Fatmanur Bedel önderliğinde öğrencilerimize yönelik dikkat ve odaklanma seminerini gerçekleştirdik.

Şbt

Hedef LGS 2024 kapsamında velilerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Eğitiimin 3'lü sac ayağından bir tanesi olan velilerimizi bilgilendirme ve desteklerini alma noktasında çalışmalarımız sürüyor.

Şbt

Hedef LGS 2024 kapsamında öğrenci gruplarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Akademik faaliyetlerini büyük bir titizlikle incelediğimiz öğrencilerimizin kendilerini daha iyi noktalara taşımaları için yoğun bir çabanın içerisinde olmaya devam ediyoruz.

Şbt

Hedef LGS 2023,4 kapsamında öğretmenlerimizle istişare toplantılarımız devam ediyor.

Şbt

Eğitimin başarıya ulaşmanın yolu ancak Okul-Öğrenci-Veli üçlüsünün kuracağı sağlam bir ilişkiyle olacağı düstüruyla yola çıktık ve bu amacımıza ulaşabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Akademik kadromuzla yaptığımız sınav analizleri toplantılarına velilerimizi de dahil ederek başarıya ulaşılan yolda daha güçlü adımlarla yürüyoruz.

Şbt

Öğrencilerimizi, zamanlarını daha iyi kullanabilmeleri ve LGS sürecini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için desteklemeye devam ediyoruz. Rehberlik servisimiz tarafından 'Etkili Ders Çalışma Semineri' verdik. Ayrıca her an öğrencilerimizi destekleyebilmek adına konuyla ilgili el broşürleri hazırladık.

Şbt

Yarıyıl kampımızı başarıyla tamamladık. Kamp boyunca eksik öğrenmelerimizi giderdik ve her güne bir denemeyle kendimizi test ettik. Ayrıca 5 günde toplam 10 saat soru çözümü yaptık ve doğa yürüyüşüyle kampımızı tamamladık.

Ara

Yarıyılda hem öğrenmek hem de eğlenmek için yola çıkıyoruz. Her güne bir deneme ve soru çözüm saatleriyle bilgimizi pekiştirirken İstanbul'un zirvelerini de keşfedeceğiz.

Ara

Başarılı İmam Hatip Liseleri ziyaretlerimiz sürüyor. Ayrıca İstanbul içerisindeki başarılı İmam Hatip Liseleri ile ilgili bir tanıtım çalışması yaptık ve okulumuzda bir köşe oluşturduk. Öğrencilerimizin konu hakkındaki bilgi ve farkındalıklarını artırarak kendilerine hedef belirleme noktasında rehber olduk.

Ara

Zaman yönetimi konusunda öğrencilerimize her daim yol gösterecek reçetemizi hazırladık. Sınav sürecinde öğrencilerin yardıma ihtiyaç duydukları bir konuda daha onların imdadına yetişmeye çelıştık.

Ara

Öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak için tam gün sınırsız lunapark eğlencesi düzenledik.

Ara

Mezun öğrencilerimizi okulumuzda ağırlıyoruz. Mezunlarımızı öğrencilerle buluşturarak tecrübelerini aktarmalarını sağlıyoruz. Sınava hazırlanma sürecinde elverişli metotların paylaşımı ve yapılan hataların tekrarlanmaması adına faydalı bir çalışma gerçekleştirdik.

Ara

LGS sürecinin en önemli iki bileşeni zaman ve emek. Bizler de bu iki unsurun önemini vurgulamak adına öğrencilerimize hem zamanlarını iyi kullanmaları hem de vermiş oldukları emeğin karşılığını tam olarak alabilmeleri için Etkili Soru Çözüm Teknikleri Eğitimi verdik. Rehber öğretmenimiz Fatma Nur BEDEL'in öncülüğünde yapmış olduğumuz bu çalışmayla öğrencilerimize yol göstererek yüklerini hafifletmiş olduk.